Održana promocija monografija Stanka Karamana

U organizaciji Narodne knjižnice Blato u petak 2. rujna održana je promocija monografija „Mate Mišo Kovač-Dalmacijo, pismo stara“ i „Splite grade, ja te volim“, fotografa Stanka Karamana. Osim promocija monografija, otvorena je i izložba "Mate Mišo Kovač - Dalmacijo, pismo stara" u Klavir Sali Doma kulture.


Stanko Karaman je autor fotografija dvaju prvih albuma Miše Kovača kao i četiriju singla. Kroz monografiju „Mate Mišo Kovač – Dalmacijo, pismo stara“ autor je povezao kralja estrade i vječnu mu inspiraciju Dalmaciju. Prvi dio monografije „Na putu s kraljem estrade“ pripao je Mati Miši Kovaču, a u drugom dijelu pod naslovom „Dalmacijo, pismo stara“ našlo se jedanaest Mišinih pjesama što su posvećene Dalmaciji i brojne fotografije iz njezinoga života.
Monografija „Splite grade, ja te volim“ je podijeljena na pet poglavlja „U labirintu Velog Varoša“, „Ako sam getanin i ja sam dite“, „Šetam dalje ulicama grada mog života“, „Tragom splitske kulturne scene“, „Bez prestanka suze teku“. Svih 130 autorovih fotografija su color, a tu je još i oko sedamdesetak stranica teksta.


S autorom je razgovarala djelatnica knjižnice Franciska Jurišić Bačić, a promocija je održana u sklopu projekta „Kao doma“ koji je financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Cilj projekta je socijalizacija, tj. uključivanje u društvena zbivanja naših sugrađana smještenih u domovima.

 


Ispis