Promocija knjige "Raskrižje"

Povodom Svjetskog dana smijeha koji se obilježava 10. siječnja Narodna knjižnica Blato organizirala je u Domu kulture u Blatu gostovanje spisateljice, komičarke, imitatorice i voditeljice Marijane Perinić. Tom je prigodom spisateljica predstavila zbirku šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa Gore ne može i tri romana: „Šaka suza, vrića smija“, „Jesi online?“ i posljednji koji je izdan 2021. godine u nakladi nakladničke kuće Fragment pod nazivom Raskrižje.

Raskrižje propituje temeljne obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, bavi se vječnom tematikom muško-ženskih odnosa, prijevare, izdaje i moći oprosta te se dotiče aktualnih tema poput političkih afera, prava na pobačaj, diskriminacije zbog različitosti i homofobije.

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije i svijeta. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima „Štiklom u mozak, loptom u dupe“, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prije deset godina je osmislila talk-show „Ženska priča“, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane uz žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Iza sebe ima objavljeno 117 blogova za portal Miss7. Autorica je i voditeljica dviju televizijskih emisija. „Perilica“ i ;„Introspekcija“ koju vodi s terapeutom Tomislavom Kuljišem.


Ispis