Večer posvećena iseljenicima "Od doma do zvijezda"

U utorak, 25. lipnja, u organizaciji Blatskih fižula - ustanove u kulturi i Narodne knjižnice Blato, održana je večer posvećena iseljenicima pod nazivom "Od doma do zvijezda". Moderatorica večeri bila je Franciska Jurišić Bačić.

Događaj je započeo uvodnim govorom ravnateljice Blatskih fižula, Ivane Sardelić, koja je naglasila važnost prisjećanja na iseljeništvo i najavila obilježavanje 100 godina od prvog velikog iseljavanja iz Blata iduće godine.

Edi Oreb govorila je o svom ocu, pokojnom Franu Josipu Orebu, i njegovoj knjizi "Cosmolution: Journey of a Soul". Ova znanstveno-fantastična priča smještena je u Astra sustav, planetarni sustav sa 17 planeta, od kojih se radnja odvija na planetu Terron.

Debra Gavranić predstavila je svoju knjigu "Girl who left: From Croatia to the canefields", koja je vrlo popularna u Australiji i na Novom Zelandu. Knjiga opisuje život njezine pokojne majke Marije Nadilo Buran, ali i životne priče hrvatskih iseljenica u Australiji.

Večer je bila izuzetno posjećena, a za prijevod je bila zadužena Maja Šeparović, direktorica Turističke zajednice Blato.

Hvala svima na dolasku i vidimo se na sljedećem događaju!

 


Ispis